Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ένας φοιτητής για τα σημερινά γεγονότα...
Χαίρομαι που επιτέλους ο κόσμος ξεσηκώνεται και παρεμποδίζει πανηγύρια με επίσημους, αυτούς που μας οδηγούν σε πλήρη εξαθλίωση και σε κάκιστης ποιότητας βιοτικό επίπεδο. Αυτούς που προσπαθούν να αμαυρώσουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις που δικαίως γίνονται και αυτή τη μέρα, τη μέρα της παρέλασης και δεν κατάλαβα πώς είναι δυνατόν να είμαστε σήμερα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, όταν το ξεπερασμένο και καπιταλιστικό σύστημά μας, η πολιτική των αρμοδίων βουλευτών και υπουργών, μας οδηγεί στο ξεπούλημα της χώρας μας; Εγώ δεν μπορώ να κατηγορήσω τους ανθρώπους που διαδηλώνουν, τη στιγμή που η επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους είναι αμφιταλαντευόμενη από τα συνεχή χαράτσια…. Τι γιορτάζουμε σήμερα; Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει; Δηλαδή μέσα σε αυτό το κλίμα σήμερα θα πρέπει να γιορτάσουμε την παρέλαση; Και αύριο μέρα είναι, ας διαδηλώσουμε αύριο!!! Ζούμε σε πλήρη παραλογισμό… Υπάρχουν κεντροδεξιοί και δήθεν σοσιαλιστές στα κανάλια και καταγγέλλουν πως οι ειρηνικές διαδηλώσεις του λαού που πεινάει και εξαθλιώνεται καθημερινά (και δεν υπερβάλω καθόλου) είναι πραγματικότητα ότι ξεφτιλίζουν τη χώρα στο εξωτερικό, την ώρα που οι ίδιοι με τις πολιτικές πράξεις τους την έχουν ξεπουλήσει στους ξένους!!! Βγαίνει ο Παπούλιας και ο κάθε Παπούλιας και λέει πως μας τίμησε με την παρουσία του στην παρέλαση, πως ξεφτιλίζουμε το θεσμό…. Βρε άι στο ……, εσύ και όλοι οι όμοιοί σου που με την πολιτική απραξία σου, με την ανικανότητά σου θέλεις και σεβασμό!!! Τι σε έχουμε; Για σουβενίρ; Βγαίνει ο Καμίνης και απειλεί με απόλυση τους παρελαύνοντες της φιλαρμονικής, επειδή φορούσαν μαύρο περιβραχιόνιο για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους!!! Μετά μας λένε για δημοκρατία. Ποια δημοκρατία , αυτή μέσα στην οποία θέλετε να περνάτε μέτρα κατά του λαού και χωρίς την αντίσταση-αντίδρασή του; Λοιπόν ένα μπράβο από μένα στους διαδηλωτές που σήμερα έδειξαν ότι η δύναμη του λαού μπορεί να σπάσει το πολιτικό παιχνίδι αυτών που εκμεταλλεύονται θεσμούς και αξίες για την επικράτηση των μειοψηφικών συμφερόντων τους…
Βασίλης Γιοβάς

Απίστευτο φιλμάκι κινουμένων σχεδίων του Πολενάκη, 1942

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πολ Κρούγκμαν: «Γελοίοι οι ηγέτες της ΕΕ»


Άρθρο - καταπέλτης του Αμερικανού νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν στους New York Times εναντίον των ηγετών της Ευρώπης και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθούν


Σαρωτικός εναντίον των ηγετών της Ευρώπης και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθούν στο θέμα της κρίσης ήταν στο τελευταίο του άρθρο που δημοσιεύθηκε προχτές στους "Τάιμς της Νέας Υόρκης" ο Αμερικανός νομπελίστας της Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν. "Αν δεν ήταν τόσο τραγική, η τρέχουσα ευρωπαϊκή κρίση θα ήταν αστεία" γράφει αρχίζοντας το άρθρο του ο Κρούγκμαν και συνεχίζει με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους ηγέτες της ΕΕ: Καθώς το ένα σχέδιο διάσωσης αποτυγχάνει μετά το άλλο, οι Πολύ Σοβαροί Ανθρωποι της Ευρώπης συνεχίζουν απλώς να φαίνονται όλο και περισσότερο γελοίοι" τονίζει.

Εξηγεί γιατί τους χαρακτηρίζει έτσι: "Σκεφθείτε χώρες σαν τη Βρετανία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν μεγάλο δημόσιο χρέος και ελλείμματα και παρ' όλα αυτά παραμένουν ικανές να δανείζονται με χαμηλά επιτόκια.

Η επέλαση της Γερμανίας, του Δ.Π. Δήμα


Από τις χθεσινές εξελίξεις κατέστη επίσης σαφές ότι η ελληνική περίπτωση, πλέον, δεν είναι η σημαντικότερη για τους Γερμανούς, οι οποίοι στο πλαίσιο των συμφερόντων τους προωθούν τις προτεραιότητές τους, οι οποίες έχουν να κάνουν: Πρώτον, με τη διαμόρφωση του ρόλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σε συνδυασμό με τη συμφωνία για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και, δεύτερον, με την προώθηση των ευρωπαϊκών θεσμικών αλλαγών, που θα 'ναι κομμένες και ραμμένες στις επιταγές του γαλλογερμανικού άξονα.

Μαύρος Ήλιος



τoυ Νικου Δημου Ο κύριος με το μαύρο καπέλο που μου έπιασε την κουβέντα στην έξοδο του νεκροταφείου ήταν πιο γέρος από μένα:
«Αχ κύριε», μου είπε, «κάθε πρωί κοιτάω τις κηδείες στην εφημερίδα - και δεν μπορώ να μη σκεφθώ για τους νεκρούς, ότι τουλάχιστον γλίτωσαν από αυτό το χάλι το δικό μας. Δεν ξέρω αν πάνε σε “τόπο χλοερό… ένθα ουκ έστι πόνος” ή απλώς καταλήγουν στο τίποτα. Αλλά έστω: και το τίποτα δεν πονάει».
Θυμήθηκα τους στίχους του Μαβίλη:
Καλότυχοι οι νεκροί που λησμονάνε την πίκρα της ζωής…

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μία μετοχή Εθνικής ή ένα… σουβλάκι;

Δημοσιευμένο στις 26 Οκτ 2011 | UPΟΨΕΙΣ | Συντάκτης: Γιώργος Δελαστίκ

Θέλετε να φάτε ένα σουβλάκι καλαμάκι ή μήπως με τα ίδια λεφτά προτιμάτε να αγοράσετε μία… μετοχή της Εθνικής Τράπεζας; Οχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, όντως 1,60 ευρώ κόστιζε προχθές η μετοχή της Εθνικής! Αν μάλιστα προτίθεστε να φάτε γύρο με πίτα, με τα 2 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε πάνω από… 8 (!) μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας ή 6 μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Δεν κάνουμε πλάκα.

Σε δύο Ελληνίδες Καθηγήτριες το κορυφαίο βραβείο από τον Ομπάμα

Σε δύο Ελληνίδες Καθηγήτριες απονεμήθηκε το κορυφαίο βραβείο για νέους επιστήμονες από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Πρόκειται για την κυρία Δήμητρα Ευαγγέλου, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Purdue και την κυρία Φωτεινή Κατωπόδη, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Berkley. Τη διάκριση αυτή ανέδειξε το blog The Pressroom Blog, παρουσιάζοντας την «άλλη πλευρά», την ελπιδοφόρα πλευρά της Ελλάδας.

Δραχμές ή ευρώ: Έχει διαφορά; του Γιώργου Καισάριου

Το κριτήριο που διαφοροποιεί το βιoτικό επίπεδο ενός Ευρωπαίου από κάποιον σε μια υποανάπτυκτη χώρα είναι η αξία του νομίσματος και πόσα υλικά αγαθά μπορεί να αγοράσει ένα Ευρωπαίος σε σχέση με κάποιον σε μια άλλη χώρα, σε σχέση με τις ανάλογες ώρες εργασίας.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτός είναι ο αποκλειστικός παράγοντας που διαφοροποιεί το βιοτικό επίπεδο μεταξύ χωρών.
Αν επανέρθουμε στις δραχμές, είναι δεδομένο ότι θα μειωθεί το βιοτικό μας επίπεδο. Διότι την επόμενη μέρα ακριβώς η δραχμή θα υποτιμηθεί. Πόσο; Δεν ξέρω, αλλά χοντρικά μεταξύ 30-50% (βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον).

Αθώοι Δ. Σαραμάντος και Γ. Λαζαρίδης για το λατομείο Μεσαίου

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αθώοι Δ. Σαραμάντος και Γ. Λαζαρίδης για το λατομείο Μεσαίου

Ωραιόκαστρο, 26-10-2011




Απόλυτη δικαίωση για το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντο και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Λαζαρίδη, όσον αφορά την υπόθεση του λατομείου Μεσαίου. Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τους έκρινε αθώους, με ψήφους 3-2, όπως και άλλους δύο κατηγορούμενους, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα που κι αυτός πρότεινε την αθώωση τους.
Έτσι, κλείνει πλέον μία υπόθεση την οποία ορισμένοι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να συντηρήσουν σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου.
«Η Δικαιοσύνη μίλησε. Και μας δικαίωσε. Τώρα, όλοι οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Μια συζήτηση με τον Φρανσουά Ολάντ

«Το "γαλλικό όνειρο" είναι ένα διαρκές πρόταγμα. Έρχεται από μακριά. Μερικές φορές φαίνεται να ξεθωριάζει, αλλά πάντα παρουσιάζεται μια ευκαιρία που κάνει τη φλόγα να ανάψει και πάλι. Οι προεδρικές εκλογές του 2012 αποτελούν μια τέτοια ευκαιρία. Νά γιατί ζητώ την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου. Είμαι αντάξιός της; Εν πάση περιπτώσει, αισθάνομαι ότι οφείλω να είμαι. Θα επιτύχω στο έργο μου, αν αποκτήσω την εμπιστοσύνη τους; Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Και θα συσπειρώσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ γύρω από το πρόγραμμά μου. Θα ήθελα η Γαλλία του 2017 να μην έχει το πρόσωπο του 2012. Πρόκειται για ένα πρόταγμα που προαναγγέλλει μια νέα κοινωνία; Κατά κάποιον τρόπο, ναι, γιατί θα πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις που θα μας επηρεάσουν επί μακρόν, για μια ολόκληρη γενιά! Το "γαλλικό όνειρο" στηρίζεται στην έννοια της ισότητας ως κινήτρου και ως σκοπού.

Ο Παπανδρέου οδηγεί την Ελλάδα σε ομηρία για πολλά χρόνια

Η κρισιμότερη μέρα για το μέλλον της Ελλάδας
Μία ημέρα που δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως αποφράς για τη χώρα μας εάν τελικά περάσει η πρόταση των Γερμανών για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, που θα φτάσει ακόμη καις το 70% με δραματικές συνέπειες για την εθνική μας κυριαρχία.

Γυρίζουμε στην εποχή του λύχνου;

του Αντώνη Ρουπακιώτη Έχουν διατυπωθεί βάσιμες ή σε κάθε περίπτωση σημαντικές απόψεις ως προς τα ζητήματα συνταγματικότητας, που θέτει το άρθρο 53 αριθ. 11 του ν. 4021/2011 και προβλέπει την επιβολή του ως «τέλους» χαρακτηριζομένου χρηματικού ποσού και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής αυτού από τους πολίτες - καταναλωτές, όπως:

Καλωσόρισμα

Καλώς ήρθατε στο νέο μας blog.