Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Σ.Καν: « Θα γινόμουν πρόεδρος, αλλά με κατέστρεψε η ανοησία με την καμαριέρα»

Μέσα από τις σελίδες βιβλίου που κυκλοφορεί σήμερα στην Γαλλία, ο Ντομινίκ Στρος Καν καταθέτει για πρώτη φορά τη δική του άποψη για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται, λέγοντας ότι είχε ελεύθερη σεξουαλική ζωή και ότι η επαφή με την καμαριέρα ήταν "συναινετική, αλλά ανόητη" αφού κατέστρεψε τις πιθανότητες του να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας.
Το περιοδικό Paris Match, δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του επίσημου βιογράφου του Στρος Καν, Μισέλ Τομπμάν, με τίτλο "Υποθέσεις DSK: Η άλλη έρευνα". Το βιβλίο που κυκλοφορεί σήμερα στην Γαλλία, επιχειρεί να αναβιώσει την θεωρία της συνωμοσίας κατά του Στρος Καν και περιέχει για πρώτη φορά λεπτομερείς αφηγήσεις του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ για όσα συνέβησαν στην σουίτα του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη.
Ο DSK δεν αρνείται την επαφή με την καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό, αλλά ταυτόχρονα χαρακτηρίζει την πράξη "ανοησία", αφού όπως λέει: "τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχα αυτή την συναινετική αλλά ανόητη επαφή με την Ναφισάτου Ντιαλό…Εκείνη την ημέρα, άνοιξα την πόρτα σε όλες τις άλλες υποθέσεις". "Ήμουν σε θέση να γίνω πρόεδρος της Γαλλίας. Δεν είμαι πλέον, αυτό είναι όλο" λέει ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ. Ο συγγραφέας, βασιζόμενος στις εξομολογήσεις του Στρος Καν, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η καμαριέρα "ένιωσε έκπληξη" αλλά "δεν τρομοκρατήθηκε" όταν είδε τον Ντομινίκ να βγαίνει γυμνός από το μπάνιο: "(Η Ντιαλό) τον κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια. Στη συνέχεια τον κοιτάζει επίμονα στα γεννητικά όργανα" γράφει ο Τομπμάν, υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω βλέμμα ερμηνεύτηκε από τον DSK ως "μια πρόταση" την οποία φυσικά δεν μπορούσε να αρνηθεί, αφού όπως επισημαίνει ο συγγραφέας, το πρώην αφεντικό του ΔΝΤ δεν φημίζεται για τις αντιστάσεις του στις απολαύσεις και ιδίως στον…στοματικό έρωτα.
Εκτός από "πρόθυμη" ο συγγραφέας παρουσιάζει την Ντιαλό και ως υπεύθυνη για την εξαφάνιση του κινητού του Στρος Καν, αφού όπως γράφει, η καμαριέρα παραδέχθηκε ότι παρέμεινε δυο λεπτά επιπλέον στο δωμάτιο, μετά την σεξουαλική πράξη. "Έμεινε για να κάνει τι ακριβώς; Περίμενε να ξαναμπεί στο μπάνιο ο DSK; Και σ' αυτό το διάστημα να κλέψει το τηλέφωνο του ΔΝΤ;" αναρωτιέται ο συγγραφέας, αναφερόμενος σε ένα από τα εφτά κινητά του DSK το οποίο "αγνοείται" από τον περασμένο Μάϊο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει την πιθανότητα η αστυνομία να έχασε το κινητό ή να το έκλεψε κάποιος αστυνομικός. "Είχα ελεύθερη σεξουαλική ζωή αλλά δεν πλήρωνα για σεξ" Στο βιβλίο γίνεται επίσης αναφορά στο σκάνδαλο κυκλώματος πορνείας γνωστό στην Γαλλία και ως "υπόθεση Κάρλτον" στο οποίο φέρεται εμπλεκόμενος ο Στρος Καν. Ο τελευταίος, αφού αναγνωρίζει ότι όντως είχε μια "ελεύθερη σεξουαλική ζωή", προσθέτει ότι αυτό είναι "κάθε άλλο παρά σπάνιο στον χώρο της πολιτικής". Αρνείται ωστόσο ότι συμμετείχε σε κύκλωμα πορνείας -και μόνο η σκέψη "του προκαλεί τρόμο"- όπως λέει. Ο συγγραφέας μάλιστα διατείνεται ότι ο DSK "δεν έδωσε ποτέ ούτε ένα σεντ" για τα ροζ πάρτι σε Ευρώπη και ΗΠΑ και δεν ζητούσε να ενημερωθεί "για το αν αμείβονται η όχι οι παρτενέρ του". Όπως και ο…συνάδελφος Μπερλουσκόνι, ο Στρος Καν επιμένει ότι "δεν έκανε ποτέ τίποτα παράνομο" και σύμφωνα με τον Τομπμάν σ' αυτό έχει την πλήρη στήριξη της- "εξίσου αγανακτισμένης"- συζύγου του, Αν Σενκλέρ. Ντελίριο
Το…πόνημα του Τομπμάν προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων της καμαριέρας, οι οποίοι χαρακτήρισαν το βιβλίο "απόλυτο ντελίριο", καταγγέλλοντας την απόπειρα αναβίωσης των θεωριών συνωμοσίας, που ήρθαν ξανά στην επικαιρότητα πριν από μερικές μέρες, μετά την δημοσίευση σχετικού άρθρου του αμερικανού δημοσιογράφου Ε. Επστάιν, στο New York Review of Books. Άλλωστε ο αμερικανός δημοσιογράφος έχει πει ότι η βασική πηγή για την έρευνά του ήταν ο Μισέλ Τομπμάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου